Koivunmahlasiirappi

Koivunmahlaa kerätään keväällä huhtikuun alusta lukien suunnilleen kuukauden ajan. Mahla saadaan siirapiksi käänteisosmoosilla ja haihduttamalla suurin osa vedestä pois. Jäljelle jäävät sokeri ja kaikki mahlan luonnolliset kivennäisaineet ja muut aineet. Litraan koivusiirappia tarvitaan 100–140 litraa mahlaa, joten koivunmahlasiirappi on hieno eksklusiivinen tuote.

Keräämme koivumahlan omasta metsästämme, joka sijaitsee Västerössä Merenkurkun saaristossa jonkin matkaa Vaasasta pohjoiseen.

Koivunmahlasiirappi sisältää vain luonnollisia sokerilajeja, pääasiassa fruktoosia ja glukoosia, viitamineja sekä joukon kivennäisaineita, joista yleisimpiä ovat kalsium, kalium ja magnesium. Lisäksi mahlassa on betuliinia ja betuliinihappoa sekä runsaasti antioksidantteja.

Koivunmahlasiirapin maku on monitahoinen, siinä on makean ja suolaisen, kuivatun luumun ja katajanmarjan vivahteita ja terävää hapokkuutta. Se sopii erinomaisesti maustamaan erilaisia liha- ja kalaruokia, marinadeja, kastikkeita ja salaatinkastikkeita. Sitä voidaan käyttää maustamaan myös jälkiruokia ja jäätelöä.

 

bjorksirap22 2 1

 

Käyttö:

Koivunmahlasiirappi on tummaa, ja siinä on täyteläinen karamellisoitunut maku. Sopii erinomaisesti marinadeihin ja kastikkeisiin grillatun tai paistetun lihan, kalan tai juuresten yhteyteen. Me käytämme sitä riistaan, naudanlihaan ja loheen, ne saavat erityisen runsaan maun, jota ei muulla tavoin saavuta.

Sekoita lihamarinadeihin 0,5 dl koivusiirappia muihin ainesosiin ja anna seistä vähintään 4 h. Kastikkeisiin riittää 1–2 rkl antamaan makua. Valuta 1 rkl koivumahlasiirappia lohifileelle ennen grillaamista tai uunissa paistamista.

 

Myynti:

Tilaa sähköpostitse osoitteesta kvarkenbirch@gmail.com 

 

Ravintoloille ja tukkukaupoille:

Saatavilla suuremmissa 3–15 kg pakkauksissa, ota yhteyttä ja pyydä tarjous.